27:e, fredag&Ebbas födelsedag

Idag har min lilla kusin Ebba födelsedag, 6 år, som jag saknar henne. Hittade världens finaste klänning till henne på Zara i veckan som jag fick skickat iväg (i tid), ser fram emot att se den på ;)

Det blev ännu en effektiv dag på jobbet, tror dock jag gick in på reservenergin för nu är den slut ;) Efter jobbet provade jag kläder i en timme, som vanligt, resulterade i,... ett halsband, ett grymt sådant, yes! Ringde Silje på vägen hem och det visade sig att hon var i närheten så vi tog en tur till Peoples tillsammans med Trine. Det blev ett par glas vin och en burrito, för att fira att det faktiskt blev fredag, denna veckan också. Nu 21.45 sitter jag i soffan, och fundera på att se Slum dog millionaire, ja, det blir det. Den är nog slut lagom till Eilert kommer hem, han jobbar på Prodigy ikväll,...

Ser fram emot imon, otroligt mycket! :)

Kram


happ, 26:e

Då var torsdagen strax över, idag har det faktiskt gått i ett från jag vaknade tills, ja, nu. Torsdag var då den officiella städdagen, så jag har städat. Och sedan jobbat stängning, dvs till 20.30. Jihoo!

Imon klockan 17 är det helg :) 

onsdag 25

Idag hade jag sovmorgon, kommer alltid att vara riktigt svag för det, sova tills man vakna, frihet! (Nu tillhör jag ju inte dem som går upp 14.00 utan väckarklocka utan vaknar senast 10, då är det ok. Förresten "väckarklocka", det har jag ju inte.)

Hann med litegrann på förmiddagen, skypade med Anna, dammsugade (dock inte under sängen men plockade av munstycket i två hörn!), har egentligen städdag imon, fixade lunchlåda, kollade lite i kalendern, men kom inget vidare i vårplaneringen m.m

Jobbade stängning idag och det gick bra, gör detsamma imon och det vill säga, jag får sova ut igen! :)

Fokus Linn! puss och godnatt


1 måndag som blev 1 tisdag.

Ja, för dem sitter väl i princip ihop? Igår jobbade jag 9-17, det gjorde jag idag också. Igår åt jag Eilerts hemmagjorda lasange, det gjorde jag idag också. Igår avbokade jag mitt träningspass, det gjorde jag idag också. Igår såg jag 2 avsnitt av Simpson, läste en halv sida i boken, och somnade runt 22, idag har jag sett The Wrestler, ska läsa lite i boken och klockan är 21.36 !!! ;)

Längtar tills imon !

Godnatt (strax) /Linn


Lör-Sön

Lördagen var ganska lugn från början till slut. Hade en lång och skön morgon och gick sedan till jobbet, 12-17, ganska tråkigt väder i Oslo, slask och snö/regn vilket också resulterade till att det var ganska lugnt i butiken, vilket i sin hand bidrog till att jag fick gjort MYCKET under de timmar jag var på plats, otroligt skönt! Kvällen bestod av tacos och film, Den sista revejakten, en sån där lugn lördag, ni vet säkert vad det innebär!?

Idag, söndag sov jag till 9.47, drog ut på allt ett par timmar, bara för att man kan liksom, sedan gick vi en tur, upp till Birkelunden (söndagsmarknad/loppis/skittillsalu/kalladetvadduvill), där jag faktiskt köpte något för första gången, vet inte om man borde prutat? Förmodligen. Ett armband i alla fall, ett sådant jag letat efter länge,...! Kommer säkert sitta runt handleden ett halvår framöver så det dyker nog upp på någon bild! Runt 17-tiden tog vi trikken upp till Jens&Karin på Torshov. Där väntade ett par flaskor vin, ost/kex/vindruve-upplägget och till min glädje, TP! :)
Jag har aldrig varit så dålig på TP någonsin! Det var till och med juniorutgåvan,... men dock från 1985. "Vilken hårfärg har Pernilla Wahlgren?" 1985? Trots besvikelsen över min insats va det en mycket trevlig afton! Fler fina söndagar! Tills man kan byta inne mot ute och sitta i parken!

Godnatt Linn

(och så att ni vet, man får rulla bollen i basket, backhoppning startade i Norge och OS i Stockholm var 1912, fanimej sista gången jag INTE får en tårtbit på en sportfråga!)


Fredag ,... !

Jag trivs riktigt bra på nya jobbet! Och det känns så bra, för det är ju inget man kan ta förgivet,...! Igår när jag gick därifrån (i tid, faktiskt!) sprudlade jag av lycka! Tack världen! (Bra Linn!)


 


thursday-worse day?

nej, dagen ha vart + + +   :)

men jag har skrivkramp,...

för idag har jag stängt av autopiloten. (kan förklara sambandet en annan gång)

jobbat 9-16 + +, ätit grön curry gryta med scampi och vildris, kollat på The curious case of Benjamin Button (+ + + +), bestämt att vi ska till Jens och Karin på söndag och skypat med Anna (vackra) Wallinder :)

sovgott Linn


Onsdag.

Äsch,...


Unni stod på Karl-Johan i morse,...

Klockan är 20.00, det är tisdagkväll,... Vilken tisdag som helst kan jag nog skriva att jag gått hem från jobbet lite senare än tänkt, snubblat mig bort genom snöhögarna på vägen till Sentrum Scene, för att så ta följe med min käre till Grünerlökka, ett litet stopp på Rema 1000, (för varje gång jag ska laga mat så måste jag handla, det är ju liksom en ganska stor del av det hela, sällan att jag hade kunnat koka ihop ngt som fanns hemma!?), för att sedan gå hem och testa ut en ny sorts köttfärsås, idag innehöll den kryddor från Provence, oliver, purjolök, nambo (ngn stark sås), ketchup, lite socker. Det blev gott men Eilert saknade något mer som var sött och föreslog balsamico eller lite vinäger, vitvin- eller rödvinsvinäger. Skit att jag inte tänkte på det ;) I alla fall, kanske inte just de ingredienserna men grundreceptet har varit ganska likt vilken tisdag som helst, i mitt liv, med ett undantag, Unni.

Idag va min andra dag på nya jobbet, och som oftast när det sker något nytt i livet så känns det som om tiden hinner ikapp, ligger i hälarna på dig hela tiden, så känns det lite för mig (under autopiloten, se tidigare inlägg),... Och idag kvart i nio på morgonen, var tiden hack, hack, hack i häl på mig, påväg, till något nytt, ifrån något annat,... Mitt i denna sekund stod en "vän" till mig, helt stilla mitt på Karl-Johan. Och först trodde jag det var ett tecken på att jag sprang ifrån något, viktigt, för mig. Jag flyttade min pjäs, sa schack matt och med det draget förlorade jag, den känslan kom över mig. Men Unni hann dra i ena mungipan innan vi passerade varandra. Jag springer inte ifrån något, det var en påminnelse, på hur bra det var, hur bra jag var, och att jag inte ska glömma bort henne i dessa tider. Efteråt log jag, för ibland överrumplar livet oss på ett vackert sätt, mitt möte kvart i nio idag var vackert, jag såg henne, men framför allt såg hon mig,...

Det har varit en bra dag!

Linn


Måndagkväll på Grüners gate,...

Det har varit en styck hektiskt helg! Jag jobbade sent på fredagen, och innan dess var jag och åt lunch med Eilert, vietnamesiskt, nere i stan. Valde någon biffchopsuey, för jag var sugen på kött, men det varade bara tills maten kom in, det blir soppa nästa gång! ;)

I lördags jobbade jag min sista dag på Oslo City, lite vemodigt,... När jag slutade vid 13 stod Eilert utanför med bilen och vi körde direkt till Gardemoen, för att så resa vidare till Trondheim. Eilert kusin Gry och hennes man Trond fyllde båda 40 med bara tio dagars mellanrum, så det var 80-års fest ;) Det blev en riktigt trevlig och sen kväll, första gången i Trondheim, kan bli fler gånger! ;)
Flög hem tidigt på söndagen, väl hemma var det bara rätt in i duschen för att så bege oss till Röa och Eilerts farmors 88-års dag ;) God mat och dricka, i trevligt sällskap fullbordade den här helgen! Var hemma runt tiosnåret och då var det bara rätt i sängen, stuptrött!

Idag har jag jobbat min första dag på butiken på Karl-Johan, ser ut att vara förändringarnas år för min del! Det var ganska stor skillnad jämfört med Oslo City, men jag har bra vibbar! Det kommer nog bli mycket jobb framöver! ;)
Kvällen har förvaltats hemma, två ganska trötta själar har ätit asiatisk mat och vikt kläder,... Röstar för en mer livad tisdag!
God kväll! Linn

13, my luckynumber

Jag är född den 13:e (april) och Eilert är född den 13:e (augusti) vi bor på nr. 13 (dock i lgh nr.12). Jag fyllde 18 år fredagen den 13:e, och var inte det en bra dag!? 13 april är det Songkran i Thailand och jag har några oförglömliga minnen därifrån. (Och på "min-pappa-är-starkare-än-din-tiden" hittade jag även på att jag var född på fredagen den 13:e, men det stämmer alltså inte, för det var något så oglamoröst som en onsdag.) Så att var och en ska ha mer otur än vanligt just idag, det tror jag föga lite på! Hey, it's my lucky day! (Slog mig att pappa har 13 som lyckonummer, måste kolla med mamma och brorsan, det kanske är sådant som smittar av sig?)

Igår eftermiddag innan jag skulle till jobbet, tog jag spårvagnen (trikken) till Schultz gate (Majorstua) och gick ned för Bogstadveien (där vi bodde tidigare) och ner genom Slottsparken, hela Karl-Johan och sedan in på jobbet. Denna promenaden tar i vanliga fall, 30 minuter, men jag tog 3 timmar på mig. :) Fundera på att göra något i den samma stilen idag,... Det är nämligen min sista "sena" arbetsdag, 16-22.30, kommer nog sakna det, lite.

Hörs!

Pappas present


12 feb, autopilot

Idag har jag: avbokat mitt träningspass på SATS (Yoga), delvis för att instruktören suger*, men främst på grund av min förkylning som inte ger sig. Så istället för att gå dit kl. 11 så ska jag hoppa in i duschen och sedan gå en runda på stan. Det är tolv minusgrader och strålande sol i Oslo idag. Så idag tycker vi om varandra, Oslo och jag.

Jag trivs när det är mycket att tänka på, men just nu vet jag inte riktigt hur jag ska hantera det. Känns som om det blir alternativet autopilot. Bara låta minuter, timmar och dagar gå och så sker det som sker. Det brukar fungera, jag får liksom släppa kontrollen över situationen, bara en liten aning och så glider det bara på. Inte vet jag, men jag gissar på att det är så vissa människor lever sina liv,... Fan, skulle kanske gå på den där yogan ändå. Inte för att jag gillar yoga, men jag har fått för mig att jag behöver något i den stilen, någon av de "vita timmarna på SATS",... Kan bero på att jag är vig som ett kylskåp och de där övningarna känns liksom inte naturliga, i min kropp. Men jag ska ge det en chans, när jag blir frisk,...

Och idag fyller Pappa år! Grattis Pappa! Hoppas paketet kommer fram idag, ett födelsedagspaket ska ju liksom vara framme i rätt tid, men jag känner migsjälv och har vissa erfarenheter med det norska "postvesendet" så jag skrev ändå kortet i dåtid, (Hoppas du hade en fin dag,...) Idag eller imon, han får ett fint fotografi i alla fall, på mig och Eilert, solnedgång i Rarotonga,... Perfekt present så här i mitten på februari! ;)

Det blir autopilot idag och avslappning med en latte och en promenad i slottsparken! :)

(*hon är norrlänning, och redan där blir det onaturligt, jag har vart på ett par yogatimmar i sydostasien och de intruktörerna hade varma, lena, honungsröster, som kunde ta med en var som helst under meditationen. Dessutom så räknar hon ner, som i ett aerobics pass, "og så gjør vi solhilsningen, firæ, trrræ, to, en,...  (Jag hälsar på solen på ett annat sätt idag, tack!)


;)


min blogg (tjuvstart!)

Jaha, jag har lovat mig själv ett par saker, vet inte om jag ska kalla det nyårlöften, nej det ska jag inte. Men bestämt ett par saker i alla fall. Och ett utav dem är att jag ska skriva, varje dag. Från och med 2 mars,... Som är snart, men jag värmer upp lite innan.

Jag vet inte vad den här bloggen kommer att utveckla sig till, utan jag kommer nog skriva om min vardag, obsevationer och funderingar. Jobb, vänner och famlij. Mat, resor, träning, fest, foto, mode, väder, vind. Kort sagt delar ur mitt liv. 


Så välkomna till min blogg! 


RSS 2.0