Samtidigt.

Tänk att jag varit ute med jobbet, haft fest för vänner hemma, dansat, skrattat, sovit. Läst, vart på bio, kollat på tv, skrivit, pratat i telefon, jobbat, ätit korv med bröd, fondue, panini, druckit vatten, öl, drinkar med lychees, kaffecocktail?, svartvinbärssaft, lyssnat på sven-ingvars, rage against the machine och leonard cohen, saknat, längtat, önskat, sett tillbaka på, sett fram emot, bytt vinterskorna mot vårskorna, för tidigt.

-
samtidigt.

Hoppas på att kunna sakta ner lite, slutet på förra veckan insåg jag, det man inser då och då, att tiden, springer iväg. Synd bara att den ska försöka slå rekord just nu när jag behöver att det går lite långsammare,... Men helgen har varit trevlig ;) Tack 715 för en trevlig lönningspils i fredags! Och tack Eilert, Jens, Karin och Widar för i lördags/söndags! ;) Keep on rocking in the free world! ;)




Idag har jag åter igen varit på kurs. Avdelningsmöte, för oss som är avdelningsledare på dame, på vår region. Alltid lärorikt och inspirerande ;) Vad som gjort min dag, idag, var att jag gav mig själv en present. Skriveboka, av Merete Morken Andersen (som har skrivkursen som jag ska på i augusti), hon i butiken sa att den kostade 450, och eftersom den kostat mer på internet (där det ändå ska vara billigare) så slog jag till, yes! När hon slagit in den sa hon att den egentligen kostade 590, men i o med att hon sagt 450 så fick jag den för det, om jag skickar ett ex av min första bok till henne ;)

Ha en underbar tisdagskväll, jag ska laga mat till min kära. Nu, det är viktigt Linn, och ni andra, nu.




A tribute

Come over to the window, my little darling,
I'd like to try to read your palm.
I used to think I was some kind of Gypsy boy
before I let you take me home.

Now so long, Marianne, it's time that we began
to laugh and cry and cry and laugh about it all again.

Well you know that I love to live with you,
but you make me forget so very much.
I forget to pray for the angels
and then the angels forget to pray for us.

Now so long, Marianne, it's time that we began ...

We met when we were almost young
deep in the green lilac park.
You held on to me like I was a crucifix,
as we went kneeling through the dark.

Oh so long, Marianne, it's time that we began ...

Your letters they all say that you're beside me now.
Then why do I feel alone?
I'm standing on a ledge and your fine spider web
is fastening my ankle to a stone.

Now so long, Marianne, it's time that we began ...

For now I need your hidden love.
I'm cold as a new razor blade.
You left when I told you I was curious,
I never said that I was brave.

Oh so long, Marianne, it's time that we began ...

Oh, you are really such a pretty one.
I see you've gone and changed your name again.
And just when I climbed this whole mountainside,
to wash my eyelids in the rain!

Oh so long, Marianne, it's time that we began ...


¨

("I walk the streets
Like I used to do
And I freeze with fear
But I'm there for you")

Saknar dig Anna. Innerligt.
You rock my world!

En känsla - flera ögonblick(moments)

Känslan - blandning utav kärlek, lycka, ödmjukhet, omhändertagande, rådvillhet, sårbarhet. - även om jag försöker blunda så ser jag, glasklart. Den berusar och bedövar samtidigt, men det är en vacker känsla och jag hade inte varit migsjälv utan den. Ändå glad att den inte dyker upp för ofta för den kräver ganska mycket utav mig.

Lördagskvällen (efter pausen), tapas! ;) Lika gott som vanligt, möjligtvis lite bättre ;) Efter vi ätit gick Eilert och Lasse ner till Daqota för att träffa Ærland. Jag och mamma kollande på Melodifestivalen, har inte sett den på år och dagar och ska nog förmodligen inte se den nästa år! ;) När den tog slut gick jag ut och mötte övriga + Jens, Karin, Widar och Ole-Petter. (Mamma var lite trött.) Vi satt på (säg det inte till någon!) Alexandria på Thorvald Meyers gate i en timme innan vi gick vidare till "nya" Løkka Bar och Pub. Stället har nog inte fått något namn än, men jag vet inte om det behövs för de har ett ganska klart koncept, hårdrock! :P Var hemma 01.37 och när mamma frågade hur mycket klockan var, så va det givetvis "avrundat" till kvartiett ;)






Söndag
- gick upp vid 8. Mammas buss skulle gå vid 11-tiden så hon packade lite, och jag fick göra matpacke till henne, ja, fick! För när jag satte igång frågade hon om inte Eilert kunde göra hennes macker!!! :0 Hör på den du! ;) Vi tog det lite lugnt hemma tills det va dags att ge sig av till Eilerts morbror Øivind. En middag för att fira att han blivit 60! Grattis! Väldig god mat, skratt och givande samtal. Söndagen den 15 mars 2009 var avklarad ;)



Måndag - Ångrar lite att jag skrev i ett tidigare tillägg att "Måndagar har jag aldrig haft några problem med" för vissa måndagar är, mindre bra. Och där kan du se! Förra måndagen var allt bra men då hade jag inte ork att gå på Pilates,... Och i måndags var det mindre bra, men jag gick på Pilates,... Hehe, utmaning till nästa vecka! ;) I want it all! I want it all! ;)

Tisdag(igår) - Arbertsdagen gick väldigt fort, vilket kan vara skönt ibland! När jag slutade mötte jag en kollega från Oslo City och vi gick och tog en kopp kaffe på Samson. Trevligt ;) Efter det rusade jag hem, för att så byta om och rusa till SATS,... Det borde vara förbjudet att inte träna. Blir helt enkelt en bättre människa om jag tar mig tid till det. Kvällen gick ganska fort den också. Åt middag, kollade på något på tv, läste lite i boken, om somnade till slut, gött!

Idag jobbar jag sent! ;) Solen skiner, Bob Dylan sjunger för mig, jag är sugen på en kopp kaffe och en promenad med min vän Oslo! Vi snakkes ;)

En Martini med Mor.

Torsdagsmorgon lyckades jag hitta lugnet, det var väl förr eller senare tvunget till att hända ;) Gick upp vid 9 och satte på Madeleine Peyroux. Frukost vid bordet, inte i soffan, toast och te. Pratade med Sandra (lillsis i Sthlm) som var i gång med en budgivning på en lägenhet i Kallhäll. :) Spännande! Fick även läst i en av böckerna, Medmänniskor, Stefan Einhorn. (1 kap. handlar om en lärare, och vem har inte en eller två historier om en speciell lärare? Jag har flera.) Sedan så städar jag ju nu mera på torsdagar, så det gjorde jag. Samtidigt så fick jag iordning gästrummet ;) Jobbade stängning, första gången själv och det gick ju som väntat, bra! ;) När jag kom hem runt 21 så väntade Mamma, Eilert och en renskavsgryta på mig. Skönt avslut!
(Fick även bestämt att jag och Frida skall ses i påsk! Som jag längtar! Saknar dig Frillda/Frallan/Magnusson!)

I fredags va det dags för den 13:e igen. Det gick lite runt på jobbet på morgonen och de flesta "skyllde" på dagen, men jag bara log! Allt ordnade sig till slut och det blev en hektiskt men bra fredag. Eftermiddagen och kvällen förvaltades hemma, med Eilert och Mamma. Det var åter igen en trevlig afton! Och, och vet ni vad?, när jag kollade min mail så hade jag fått ett mail från Merete (en norsk författare som jag var på skrivkurs hos två gånger i höstas), och hon ska ha en kurs på en vecka i Italien i augusti. Jag har försökt att komma med på den tidigare men då har jag varit för sent ute, men igår, igår!, fick jag en bekräftelse på att jag har en plats i augusti och jag är överlycklig!!! :) Ser sååå mycket fram emot det!
Ni kan läsa mer om det på denna sidan: http://www.kaleidos.no/startkabler.php (visst låter det fantastiskt?)

Första hälften av idag är avklarade och vi har hunnit avnjuta en riktigt frukost, tagit spårvagn nr.12 ner till Aker Brygge och gått därifrån bort till operan. Är nu hemma och pausar lite och vad kvällen har att bjuda på återstå att se,...Gött att ha lite koll på morsan i alla fall! ;)

Hoppas ni får en fin lördag!

Hörs!


Sammanslagning.

Härligt liv! ;) Måndagtillonsdagbaragår,... i 1. I vart fall i det tider jag befinner mig i nu. I tankarna vill och gör jag ganska mycket, typ allt. Men kroppen hänger inte med i tempot, tyvärr. I måndags önskade jag att kroppen gick på Pilates och fick slappna av lite, igår önskade jag att min kropp och Eilerts kropp gick en promenad och andades lite frisk vinterluft, idag önskade jag att kroppen gick på gymbaloo,... Men det fina med det här är ju att jag kan göra det nästa vecka! ;) Ser liksom bara att det jag önskar inte blir gjort, men nu i efterhand när jag tänker på vad jag faktiskt gjort, så kanske det inte är så illa ändå. Trots att de flesta sakerna är jobbrelaterade. Måndagkvällen bestod av god mat som vanligt, 5-spice-chicken m. äggnudlar. Praktiserade tvtittande ett par timmar, men fick ändå läst i en av de påbörjade böckerna (hemlig intills vidare!), sov gott ;) Tisdagen gjorde Eilert köttbullar, brunsås, ärtstuvning och potatis; Linnmat ;) Under tiden fick jag iordning på min veckoplanering för jobbet samt jobbschemat för min avd. Fick även tid att förbereda mig inför kursen som var idag,... Onsdag(idag), kurs, som sagt, "Krav till avdelningsledare", givande dag ;) Varade mellan 10 och 16, hoppade av T-banan på Carl Berners Plass och spatserade hem i solen, fiiint väder i Oslo idag! (Någon har börjat ropa vår men det är nog för tidigt,...!) Severin kom hit på middag, kyckling i röd curry m. vildris. Har hunnit med ett fotbad, läst ut en av böckerna, läst lite i en ny, msn:at med Emelie (alltid givande!),...
Ska vara lite snällare mot mig själv resten av veckan/helgen så kanske det är realistiskt att en av önskningarna slå in i början på nästa vecka ;)

Hoppas ni haft en fin start på veckan och att era önskningar slagit in! ;)

Linn


Saturday/Sunday-SWING

Då har vi nått söndagkväll. Helgen har varit, händelserik.

Lördag.
Startade dagen lugnt. Väldigt lugnt. Jobbade mellan 13.30 och 19.30. Efter det gick jag rätt bort till The Dubliner (igen, hehe), där väntade Eilert, Markus(lillebror) och deras pappa Stig. Blev ingen Fish and Chips då de inte hade det utan Garlic Chicken m. chips. Gott! Hade en fantastisk trevlig tid där, fick pratat en del innan bandet gick på scenen. ;) Vi blev kvar där till 12-tiden. Efter det så gick jag, Eilert och Markus vidare till Peoples. Runt 1 kom övriga som jobbat på Sentrum scene och vi blev sittandes till 3, ett eller annat. Efter det va det taxi hem och natten fortsatte,... lite till.

Söndag.
Gick upp vid 11, bara lite sliten ;) Ett par timmar senare så mötte vi Widar på Daqota. Gav deras sallad en chans till, det gör jag nog inte igen. De har ju trots allt en av Oslos godaste hamburgare. Har bara hört rykte om att salladen skulle vara guddomlig, det är den inte. Blev ett par öl där och Lasse kom inom en tur innan vi gick hem ca 17. Widar följde med hem. Eilert fixade banansplit, och han och Widar kollade på film, jag passade på att sova en timme :)

Helgen har varit, bra! Tack till Alla som medverkat! ;)

Linn


torsdagen och fredagen.

Torsdagen: Jobb. Kom hem runt 18-tiden och Eilert lagade mat, kyckling(marinerad i blackbean/soya/pepparmynta/oystersås) i en wok med nudlar, och massa grönsaker, hur gott som helst! :P Kvällen gick till TV:n, hehe, vi kollar egentligen väldigt sällan på TV men här låter det som om vi inte gör annat ;)

Fredagen, igår. Jobbade då vet du. Fick iordning på diverse papper och det var otroligt skönt! Annars så blev butiken fiiin :) Och kommer att vara det tills på måndag för då börja de riva (ombyggnad),...!

Eilert jobbade sent så jag gick ner till Sentrum Scene och mötte han, Lasse och Widar där. ABBAshow. Det vill säga en jäkla massa hits som gärna resulterar i god stämmning. Tittade lite på det där och gick sedan inom People's innan vi gick hem vid 1-tiden,... Trevlig kväll! ;)

Nu ska jag koncentrera mig på denna lördagen ;) Ska ringa världens bästa Frida som fyller 26 idag (grattis!), sen in i duschen och förhoppningsvis vara redo för denna dagen efter det! ;) 

Linn


Då har det gått i 1 igen,...!

Måndag -> Fredag: Omgörning i butiken. Känns som om veckans första del har tillbringats på jobbet, men det blir bra, riktigt skönt att få sortera och gå igenom allt vi har! Ser fram emot fredag när allt förhoppningsvis stå klart! ;)

Måndagkväll, var mest trött, men fick i alla fall sortera min egen garderob, varför sluta efter att man gått från jobbet? ;) Nu är det mycket kläder i det där skåpet! Bestämde att jag skulle slänga allt som jag inte använt på ett år,... men det var bara en tröja som gick i soporna, en jag köpte på Bali för tre år sedan , ALDRIG använd,... Bruka vanligtvis dumpa kläderna i en UFFkontainer men inte för ett plagg. Den stora utrensningen får bli en annan gång.

Tisdag, var mest trött(igen), men lagade iordning min carbonara, den är GOD! :P

Onsdag, det är idag ja. Hälsade på Therese på Little miss T efter jobbet, trevligt. Sedan tillbringade jag 30 minuter mellan hyllorna på Remo 1000, var tvungen att ringa Eilert på den 28:e för att få lite inspiration till middag och det löste sig ganska fort, nachos!  Nu, efter middag, simpsonx2 (ja, första avsnittet börja 18.55 på Viasat4 och det passar perfekt till maten) och 1xSeinfeld, så inväntar vi Lost ;) Och så konkludera vi en onsdag, i mars.


Som jag skrev i mitt första inlägg så skulle jag skriva, varje dag. Men har insett att varje dag ämnar det sig inte att skriva, de dagar får jag fundera istället, på vad jag ska skriva, när jag skriver, nästan varje dag. ;)

Linn




the week ends.

Lördag startade med en tur runt på Lökka, riktigt fint väder, första gången jag fick användning för mr. Ray Ban i år (i Norge). Köpte med mig en kaffe hem och satte mig på balkongen, så skönt! Längtar tills man kan sitta utan skor, jacka, filt, halsduk, vantar,... ;) Fick läst lite i boken, en bok jag aldrig skulle rört för ett år sedan, men något måste ju förändras med tiden. (Bli en vinnare, men kognitiv coaching, Eva Rusz) Otroligt! ;)

Vid 15-tiden mötte vi Eilerts mamma Anita nere vid Aker Brygge, gick vidare till Cafe Christiania för sen lunch/tidig middag. Efter det va det vidare till Oslos nye teater där vi såg Les Misérables. Den var bra, önskar jag få möjlighet att se den på franska en dag. Den var slut strax innan nio och då gick vi till The Dubliner, irlänsk pub (det kanske säger sig själv), med livemusik. Det va riktigt bra stämmning där och vi blev kvar till ca 01. En riktigt trevlig kväll! Tack Anita! ;)

(Förresten jag satt på nr.13 på rad 3, viktigt.)


Idag (söndag) hade vi en lugn morgon, somnade om säkert 3-4 ggr. Inte lika fint väder idag men det blev en promenad i alla fall, först ned till operan, upp på Karl-Johan och sedan upp till Fredensborg. Det blev lunch på Indochina (Fredenborgsveien), 3-rättersmeny för 98.-, billigt Oslo ;) Kinesisk vårrull, svinefilet i söt/sur sås och friterad banan med glass, överraskande gott för ett så överkomligt pris! Gick sedan hem och såg en norsk film, De gales hus, läste boken på Rarotonga och filmen va inte bra. Tyvärr. Så det fick bli en till, Tropa de elite (INTE Tropic thunder, hehe), och den va bra!

Ser fram emot imon, måndagar har jag aldrig haft problem med ;)

Godkväll! Linn



LES MISÉRABLES


RSS 2.0